Onderzoek

Deelnemen

Klik hier voor meer informatie over meedoen aan een van onze onderzoeken. 

Thema's

Het onderzoek binnen het ACL richt zich op 3 thema's:

  1. Binnen de onderzoekslijn Risico en Preventie staat het begrijpen van het ontstaan van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie centraal. Parallel hieraan onderzoeken we waarom sommige mensen nog tot op hoge leeftijd juist geen achteruitgang van hun geheugen ervaren. Inzichten worden vertaald naar nieuwe vormen van gezondheidsbevordering om het ontstaan van dementie te vertragen of te voorkomen.
  2. De onderzoekslijn Diagnostiek en Ziektemechanismen richt zich op het ontwikkelen van nieuwe diagnostische methodes. Dit betreft onderzoek naar biomarkers en beeldvormende technieken waarmee we een vroegere diagnose van dementie kunnen vaststellen of het beloop van de ziekte kunnen onderzoeken. Nieuwe ontwikkelingen uit laboratoria worden vervolgens vertaald naar de maatschappij.
  3. De onderzoekslijn Psychosociale Innovaties richt zich op het ontwikkelen van betere en doelmatige behandelmethodes, waarmee we de levenskwaliteit van niet alleen mensen met dementie kunnen verbeteren, maar ook van de mensen uit hun omgeving, waaronder nieuwe eHealth toepassingen.

Vacatures

Voor actuele vacatures kunt u de website van Academic Transfer raadplegen of onze nieuwsberichten

Geen vacature die aansluit? Schrijf of email een open sollicitatie brief (contactgegevens). 

Overzicht van onze onderzoeken