Onderzoek

Deelnemen

Wij zoeken deelnemers voor de volgende studies:

Monitor-MI

Mensen met lichte geheugenproblemen kunnen tegen moeilijkheden aanlopen in het dagelijks leven. Met behulp van een elektronisch dagboek, genaamd de "PsyMate", willen wij in dit onderzoek een beter beeld krijgen van het dagelijks leven van mensen met lichte geheugenproblemen.

We zoeken mensen met:

  • Een diagnose 'lichte geheugenproblemen'
  • Beschikking over een smartphone

U zal worden gevraagd 6 dagen lang een digitaal dagboek bij te houden met u smartphone om uw dagelijkse activiteiten, gevoelens, sociale interacties, geheugen en concentratieproblemen te monitoren. Daarna wordt u uitgenodigd om de ervaringen te delen met de onderzoekers in een interview.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sara Bartels via het email adres sara.bartels@maastrichtuniversity.nl

https://www.alzheimercentrumlimburg.nl/actueel/nieuws/met-een-digitaal-dagboek-het-dagelijks-leven-beter-begrijpen-de-monitor-mi-studie

Inlife

Doelgroep: Iedereen die mantelzorger is voor een naaste met dementie, in Nederland woont en beschikt over een internetverbinding op pc, laptop, tablet of smartphone kan meedoen. Meld je eerst aan op www.myinlife.nl en krijg gratis toegang tot de website en app met allerlei mogelijkheden.

Clientpanel

Bij Alzheimer Centrum Limburg doen we onderzoek naar dementie en de vele aspecten die de ziekte kent. Hierbij besteden we aandacht aan de biologie, de denkprocessen, de gedragsproblemen en aan de gevolgen van dementie voor de naaste familie. We doen onderzoek dat nauw aansluit bij de diagnostiek en zorg van de patiënten. Daarom zijn we op zoek naar mensen met dementie, hun naasten of andere geïnteresseerden die met ons willen meedenken over de vorm, inhoud en betekenis van dit onderzoek. Hierbij gaat het om uw ervaringen met de ziekte, uw mening, uw voorkeur en wensen en vooral uw advies aan ons.

Wilt u meedenken met ons Cliëntpanel Alzheimer Centrum Limburg? Meld u dan aan door een email te sturen naar i.ramakers@maastrichtuniversity.nl of door telefonisch contact op te nemen met 043-38 74175.

Klik hier voor meer informatie.

 

Veelgestelde vragen: