Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Over ons

Stichting Dr. Sjeng Tans Fonds

Alzheimer Centrum Limburg bundelt de wetenschappelijke activiteiten van de Universiteit Maastricht en de zorgactiviteiten van het Maastricht UMC+ voor mensen met dementie. Daarnaast is het een kennis- en servicecentrum om de kennis, die opgebouwd is in gezondheidszorg en wetenschappelijk onderzoek, direct ten dienste te stellen van hen die dat nodig hebben. Speciaal voor deze activiteiten heeft het Alzheimer Centrum Limburg de Stichting Dr. Sjeng Tansfonds opgericht.

Deze stichting is genoemd naar de Maastrichtenaar Dr. Sjeng Tans (1912-1993), de bevlogen katholiek-socialistische politicus en oprichter van de Universiteit Maastricht, maar ook de laatste jaren Alzheimerpatiënt. Alzheimer Centrum Limburg heeft dit fonds naar hem vernoemd, omdat in zijn persoon de wetenschap, de zorg en de maatschappelijke betrokkenheid vertegenwoordigd waren.

Het fonds heeft als doel het ondersteunen en verwerven van middelen voor de maatschappelijke producten en werkzaamheden van het Alzheimer Centrum Limburg. Voorbeelden daarvan zijn het opzetten van Jong en Oud (een adoptieproject voor mensen met dementie door het basis onderwijs), het organiseren van Dialogen, discussieavonden met professionals en mensen met dementie, Qiki het pratend knuffelkussen voor mensen met dementie en psycho-educatie voor jonge kinderen die met dementie te maken krijgen (zoals de DVD "Opa is de weg kwijt").

RSIN/fiscaal nummer ANBI

818193190

Contactgegevens

van Caldenborghsweg 16
6301 JK Valkenburg LB
Telefoonnummer 043-3874175
E-mail: info@alzheimercentrumlimburg.nl

Bestuurssamenstelling

  • Prof.dr. F.R.J. Verhey, voorzitter
  • Dhr. N. Hamers, vice-voorzitter
  • Dhr. A. Leysner, secretaris

Beloningsbeleid

De Stichting dr. Sjeng Tansfonds heeft een onbezoldigd bestuur.

Beleidsplan

Het beleidsplan 2021 vindt u hieronder.

Jaarverslag

Het jaarverslag 2020 vindt u hieronder.

 

logo ANBI
Sluit de enquête