Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Uitbreiding en doorontwikkeling van Adoptieproject

ACL gaat op 15 januari van start met een uitbreiding van het Adoptieproject, in samenwerking met Alzheimer Nederland.

In deze uitbreiding gaan ACL en Alzheimer Nederland het Adoptieproject 1. evalueren, doorontwikkelen en ‘corona-proof’ maken, 2. nieuwe voorlichters binnen Alzheimer Nederland werven, die in hun eigen regio’s nieuwe koppelingen tussen school en zorginstelling gaan leggen (landelijke uitbreiding), en 3. wetenschappelijk onderzoeken in hoeverre het Adoptieproject het welbevinden van de persoon met dementie bevordert en de kennis van kinderen over de medemens met dementie vergroot. Deze uitbreiding wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw, in het kader van het landelijke programma Een tegen Eenzaamheid.

In het Adoptieproject: Jong adopteert Oud worden jonge en oude generaties met elkaar in contact gebracht. Kinderen van groep 7 en 8 krijgen op school voorlichting over dementie en  gaan vervolgens in kleine groepjes op bezoek bij ouderen met dementie in een zorginstelling. Het drieledige doel van het Adoptieproject is om het sociaal isolement van mensen met dementie te doorbreken, het taboe rondom dementie te doorbreken, en kinderen de wereld van de medemens met dementie beter leren te begrijpen. 

U kunt het Adoptieproject ook terugvinden op de landelijke website van Een tegen Eenzaamheid, als een van de initiatieven. Lees hier het interview met coordinator Fania Dassen over het project en de toekomstplannen.

 

 

Sluit de enquête