Nieuwsbrief "geef om dementie" December 2019

Nieuwe uitgave van onze nieuwsbrief "Geef om dementie".

Beste lezers, 

Nog even en het jaar 2019 is alweer voorbij. We kijken terug op een aantal mooie momenten, zoals het 10-jarig jubileum van het Adoptieproject in Limburg en de nieuwe uitgave van de Keuzewijzer Dementie. Deze keuzewijzer biedt een overzicht van de hulp, ondersteuning en zorg voor mensen met dementie en hun naasten die beschikbaar is in Maastricht- Heuvelland. Ook zijn wij trots op het succes van de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ die we in maart hebben afgesloten met een drukbezocht symposium in de Statenzaal van Provincie Limburg.

Waarom we dit doen? 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Daar móeten we iets aan doen. En daar kúnnen we iets aan doen. Met meer onderzoek komen we dichter bij betere perspectieven voor mensen met dementie en hun naasten en een betere toekomst voor onze kinderen én kleinkinderen. Alzheimer Centrum Limburg zet zich met verschillende innovatieve onderzoeken en projecten hiervoor in. In deze nieuwsbrief leest u onder meer het interview met Stephanie Vos over de invloed van vasculaire problemen op de ontwikkeling en het verloop van de ziekte van Alzheimer.

Wij wensen u veel leesplezier en hopen u te begroeten bij het Alzheimer Benefiet Concert in Echt of bij een van de Dialogen rondom Dementie of symposia van Alzheimer Centrum Limburg in Maastricht.

Met vriendelijke groet,

Prof. dr. Frans Verhey en Prof. dr. Marjolein de Vugt

Sluit de enquête