17 mei 2018

Nieuwsbrief ACL in Beeld - 8e editie

In deze 8e editie van ACL in Beeld kijken we terug op een succesvolle start van 2018 waarin de medewerkers van Alzheimer Centrum Limburg zich vol enthousiasme hebben ingezet. Zo startte er een prachtig initiatief om Limburgse gemeentes dementie–vriendelijker te maken. De kick-off van dit project in de centrale hal van het Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC+) trok veel aandacht. Daarnaast lanceerde Alzheimer Centrum Limburg ook een nieuwe app: MijnBreincoach. De app die al bijna 5000 keer gedownload is maakt onderdeel uit van de awareness campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ en reikt mensen handvatten aan voor een gezonde levensstijl. 

Naast aandacht voor MijnBreincoach staan we in deze nieuwsbrief ook stil bij een wisseling van de wacht. Zo vormen Olin Janssen, Irene Heger, Julia Frijling, Fania Dassen en Jeroen Bruinsma de nieuwe redactie van het nieuwsblad ‘ACL in Beeld’. Ze nemen het stokje over van Liselot Kerpershoek, Claudia Smeets en Alieske Dam die de afgelopen periode vol overgave een enorme bijdrage hebben geleverd aan de uitgave van dit blad. Namens mij en heel Alzheimer Centrum Limburg bedankt daarvoor! 

We blikken ook vooruit, want er staat in 2018 weer een hoop op de agenda. Zo is er aandacht voor de inauguratie van prof. dr. Marjolein de Vugt (25 Mei 2018) en voor de 3e editie van het midzomer golftoernooi (21 Juni 2018). Tevens is er aandacht voor de voortgang van verschillende onderzoeksprojecten en publicaties, promoties en de benoeming van dr. Sebastian Köhler tot universitair hoofddocent. Neem overigens ook een kijkje in onze nieuwe rubriek ‘achter de schermen’ waarin we dit keer aandacht besteden aan de ICT-afdeling. 

Namens heel Alzheimer Centrum Limburg wil ik u bedanken voor uw belangstelling en betrokkenheid.

Prof. dr. Frans Verhey