14 maart 2019

Met een digitaal dagboek het dagelijks leven beter begrijpen – de Monitor-Mi studie

Veel psychologische tests gebruiken vragenlijsten waarin de betrokkene moet onthouden en samenvatten hoe hij/zij zich gedurende dagen of zelfs weken voelde. Dat is zelfs voor mensen zonder geheugenproblemen een moeilijke taak! Met een nieuwe methode willen wij nu graag een nieuw perspectief krijgen: een digitaal dagboek op de smartphone zal ons inzicht geven in het dagelijks leven. 

Daarom zijn wij op zoek naar deelnemers voor de ‘Monitor-Mi’ studie – misschien naar u! Wat gebeurd er in deze studie? U gebruikt het digitale dagboek zes dagen lang, genoemd ‘PsyMate’, op uw eigen smartphone. Elke dag beantwoordt u een paar korte vragenlijsten in de app en reflecteert hoe het gaat, met wie u bent of wat u doet – zonder onthouden of samenvatten.

Daarna vertelt u ons wat uw ervaringen waren met de app en hoe wij het dagboek kunnen verbeteren. Deelnemen kunt u als u geheugenklachten, concentratieklachten of klachten over uw mentale snelheid heeft en in het bezit bent van een smartphone (mobiele telefoon waarmee u op internet kunt). 

We zoeken specifiek personen met:

  • Een diagnose 'lichte geheugenproblemen'
  • Beschikking over een smartphone

Wilt u meer weten over de studie, neemt u dan contact met ons op: 

Drs. Sara Bartels: sara.bartels@maastrichtuniversity.nl.

Dit onderzoek wordt geleid door Prof. Dr. Marjolein de Vugt and Prof. Dr. Frans Verhey. 

Psymate

Klik hier voor een overzicht van alle onderzoeken waar we momenteel deelnemers voor zoeken.