Met een digitaal dagboek het dagelijks leven beter begrijpen – de Monitor-Mi studie

Veel psychologische tests gebruiken vragenlijsten waarin de betrokkene moet onthouden en samenvatten hoe hij/zij zich gedurende dagen of zelfs weken voelde. Dat is zelfs voor mensen zonder geheugenproblemen een moeilijke taak! Met een nieuwe methode willen wij nu graag een ander perspectief krijgen: een digitaal dagboek op de smartphone zal ons inzicht geven in het dagelijks leven. Daarom zijn wij op zoek naar deelnemers voor deze studie genaamd de Monitor-Mi studie.

Veel psychologische tests gebruiken vragenlijsten waarin de betrokkene moet onthouden en samenvatten hoe hij/zij zich gedurende dagen of zelfs weken voelde. Dat is zelfs voor mensen zonder geheugenproblemen een moeilijke taak! Met een nieuwe methode willen wij nu graag een nieuw perspectief krijgen: een digitaal dagboek op de smartphone zal ons inzicht geven in het dagelijks leven. 

Daarom zijn wij op zoek naar deelnemers voor de ‘Monitor-Mi’ studie – misschien naar u! Wat gebeurd er in deze studie? U gebruikt het digitale dagboek zes dagen lang, genoemd ‘PsyMate’, op uw eigen smartphone. Elke dag beantwoordt u een paar korte vragenlijsten in de app en reflecteert hoe het gaat, met wie u bent of wat u doet – zonder onthouden of samenvatten.

Daarna vertelt u ons wat uw ervaringen waren met de app en hoe wij het dagboek kunnen verbeteren. Deelnemen kunt u als u geheugenklachten, concentratieklachten of klachten over uw mentale snelheid heeft en in het bezit bent van een smartphone (mobiele telefoon waarmee u op internet kunt). 

We zoeken specifiek personen met:

  • Een diagnose 'lichte geheugenproblemen'
  • Beschikking over een smartphone

Wilt u meer weten over de studie, neemt u dan contact met ons op: 

Drs. Sara Bartels: sara.bartels@maastrichtuniversity.nl.

Dit onderzoek wordt geleid door Prof. Dr. Marjolein de Vugt and Prof. Dr. Frans Verhey. 

Klik hier voor een overzicht van alle onderzoeken waar we momenteel deelnemers voor zoeken. 

 

Sluit de enquête