2 oktober 2018

Cadeautip 'Herinnering', een bijzonder boek

‘Herinnering’ is de titel van een bundel columns die publicist en voormalig MGL-journalist Jos Frusch schreef over zijn moeder, die in april vorig jaar aan dementie overleed. De illustraties zijn van de Maastrichtse illustrator Geertje Grom. Op de achterflap van het boek schrijft Frusch: Een boek over mijn moeder moest het worden. Over haar jeugd, haar jaren in de rolstoel, haar dood, haar dementie. Herkenbaar voor iedereen. En de opbrengst moest gaan naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Meer wensen waren er niet… Ik beschouw dit boek als een sokkel voor haar, klein maar fijn. En als een manier om haar dood een plaats te geven in mijn leven.’ Herinnering

‘Herinnering’ is voor € 22,50 te koop in de volgende boekhandels:
• Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht
• Boekhandel Krings, Brandstraat 23, Sittard
• Boekhuis De kleine Tovenaar, Hoekstraat 3, Roermond

Het boek kan ook rechtstreeks worden besteld bij Alzheimeronderzoekfonds Limburg via e-mail: p.snijders@hfl.nl. Bellen kan natuurlijk ook! Het nummer is (043) 4077 361.

De volledige opbrengst van het boek gaat naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Professor Frans Verhey, hoogleraar ouderenpsychiatrie en directeur van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+, schrijft het voorwoord. Voormalig politica Maria van der Hoeven is voorzitter van het comité van aanbeveling. De schrijver zelf ziet af van een gage.

Jos Frusch (1955) studeerde muziekwetenschap en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht. Hij was werkzaam bij de Limburgse kranten als muziekrecensent en kunstredacteur. Sinds 2007 runt hij zijn eigen cultureel adviesbureau CCJosFrusch. Hij schrijft boeken, adviseert overheden en culturele instellingen en is - onder meer - zakelijk leider van Ensemble 88 en directeur van Openluchttheater Valkenburg.