200 kilometer skaten voor een betere kwaliteit van leven voor dementiepatiënten

21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema: ‘Jong en Oud’. Over de hele wereld wordt in de maand september aandacht besteed aan dementieonderzoek en de zorg voor dementiepatiënten en hun families. Juist in deze coronaperiode mogen we deze mensen absoluut niet vergeten. Daarom gaat Golnaz Atefi, onderzoeker bij Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+, de uitdaging aan om in vijf dagen 200 kilometer te skaten. Ze start dinsdag 8 september a.s. bij het Maastricht UMC+ en skeelert in vijf dagen ruim 200 kilometer. Einddoel is de Universiteit van Witten in Duitsland. Golnaz onderneemt deze skatetocht namens alle kleinkinderen die hun liefde willen tonen aan hun grootouders die op de een of andere manier te maken hebben met dementie. 

Golnaz Atefi: "Met deze Skate Marathon willen we specifiek zoveel mogelijk geld inzamelen voor het zogeheten ‘Adoptieproject’ van Alzheimer Centrum Limburg, waarbij kinderen van groep 7 en/of 8 van de basisschool regelmatig op visite gaan bij mensen met dementie. Wij geloven dat het bouwen van een brug tussen kinderen en ouderen met dementie, jongere generaties positief zal beïnvloeden en stimuleren. Eveneens willen we met het Adoptieproject het taboe en stigma rond dementie doorbreken, en het sociale isolement en de eenzaamheid die mensen met dementie en hun familie ervaren, verminderen."

Steun onderzoek voor een betere toekomst voor mensen met dementie

Uw hulp speelt een cruciale rol. Samen met uw bijdrage kunnen wij het Adoptieproject van Alzheimer Centrum Limburg steunen, voor dementiepatiënten en hun families. U kunt Golnaz steunen door een donatie te geven, en dit vervolgens te delen met uw netwerk. Alle beetjes zijn welkom en helpen mensen met dementie en hun naaste omgeving. Doneer gemakkelijk en veilig met IDEAL of uw creditcard via de actiesite: www.actiealzheimeronderzoekfonds.nl. Of maak uw gift over naar Alzheimer onderzoekfonds Limburg, NL 72 INGB 00050 73958. BIC-Code INGBNL2A.

 

Sluit de enquête