Zaterdag 21 maart 2020

Wei in Lumiere Cinema, een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven

De Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. Speelduur: 71 min. Tickets zijn te verkrijgen via deze link: https://lumiere.nl/films/wei-q-a

Programma 21 maart:
14.00u Inleiding door dr. Martin van Boxtel van Alzheimer Centrum Limburg. Martin is werkzaam als universitair hoofddocent en hoofd van de sectie Neuropsychologie.

14.15u Start film

15.30u Q&A Ruud Lenssen en Martin van Boxtel

16.00u Einde

Dit evenement wordt in samenwerking met Alzheimer onderzoekfonds Limburg georganiseerd en is gericht op de problematiek rondom dementie en het belang van meer geld voor onderzoek in Limburg. Bekijk hier alvast de trailer van WEI.