28 januari 2020

Publieksavond dementie Laurentius Ziekenhuis Roermond

Namens het Laurentius Ziekenhuis Roermond:

DINSDAG 28 JAN 2020 | 18.00 tot 20.00 uur | Centrale hal, Laurentius Ziekenhuis Roermond

Na het overweldigende succes van onze eerdere publieksavond over dementie, nodigen wij u uit voor een extra avond over dementie en de huidige inzichten in diagnostiek en behandeling. Wat is dementie? Is dat hetzelfde als Alzheimer? Hoe wordt de diagnose gesteld en hoe ziet de behandelig er dan uit zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis? Zijn er nieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar dementie?

Wij bieden u een avond waar tijden de gehele bijeenkomst onze sprekers vanuit hun eigen rol antwoord geven op deze vragen. Deze avond is dus net iets anders dan de gebruikelijke publieksavonden die u van ons bent gewend, maar zeker niet minder interessant.

Wat is dementie?  
Arthur Korten, neuroloog, geeft uitleg over dementie. Wat is dementie precies? Vaak denken we dat dementie een ziekte is, maar klopt dit? Om de diagnose te kunnen stellen, worden verschillende onderzoeken ingezet, waaronder ook een PET-scan. Dokter Korten vertelt u hier meer over.

Behandeling binnen en buiten de muren van het ziekenhuis
Wanneer de diagnose dementie is gesteld, dan begint vaak pas het proces. Diverse partijen buiten het ziekenhuis spelen hierbij een grote rol. Samen proberen we te kijken wat er nodig is voor de patiënt. Linda Grossfeldt, klinisch geriater, vertelt u hier meer over.

Onderzoek naar dementie
Lizzy Boots is als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het Alzheimer Centrum Nederland. Hier wordt vooraanstaand klinisch onderzoek gedaan gekoppeld aan hoogwaardige patiëntenzorg en innovatieve maatschappelijke projecten op het gebied van dementie. Zij vertelt u meer over de recente ontwikkelingen en onderzoek naar de behandeling van dementie.

Aanmelden voor de publieksavond kan tot 24 januari via www.lzr.nl/publieksavond