Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Online webinar Partner in Balans: voorkomen van overbelasting van mantelzorgers

22 juni 2021

Dementie Dialogen is een informele lotgenoten contact avond voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met dementie of de ziekte van Parkinson. We informeren, inspireren en verbinden mensen met elkaar.

Op 22 juni verwelkomen we dr. Lizzy Boots. Lizzy is psycholoog en sinds 2012 werkzaam als onderzoeker bij het Alzheimer Centrum Limburg, onderdeel van de Universiteit Maastricht/MUMC+. Haar onderzoek richt zich op het voorkomen van overbelasting voor mantelzorgers van mensen met dementie en de ziekte van Parkinson.

De webinars worden gepresenteerd door Kirsten Paulus, dagvoorzitter en presentator van het L1 tv-programma 'Avondgasten'.

•Dinsdag 22 juni 2021 van 20.30 tot 21.30 uur
•Spreker: dr. Lizzy Boots van Alzheimer Centrum Limburg
•Thema: Voorkomen van overbelasting van mantelzorgers
•U krijgt na aanmelding een link en een password toegestuurd waarmee u heel snel, veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livestream. Er is ook mogelijkheid tot het stellen van vragen.
•Deelname is gratis.
•Een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld (IBAN) NL72 INGB 00050 73958, t.n.v. Alzheimer onderzoekfonds Limburg, o.v.v. Dementie Dialogen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: p.snijders@hfl.nl. Vermeld in de mail uw naam, adresgegevens en telefoonnummer.
Bellen kan natuurlijk ook. Telefonisch aanmelden kan via het nummer: 06-50739831.

 

Partner in Balans biedt steun tijdens de pandemie en daarna

Door de coronapandemie is ondersteuning op afstand noodzakelijk, maar ook hierna blijft het zoeken naar oplossingen voor de alsmaar groeiende groep mensen met dementie en hun naasten. Om ondersteuning te kunnen blijven bieden onderzoekt Lizzy passende methoden, zoals de online cursus Partner in Balans. Het programma leert je hoe je controle houdt op de situatie en overbelasting voorkomt. Mantelzorgers ervaren door de cursus meer zelfvertrouwen en controle en dat heeft een positief effect op hun kwaliteit van leven.  

•Meer informatie over de training Partner in Balans vindt u op: www.partnerinbalans.nl of stuur een mail naar info@partnerinbalans.nl

 

Geplande Dementie Dialogen in 2021:
•Dinsdag 19 oktober vanaf 20.30 uur
•Dinsdag 14 december vanaf 20.30 uur

Sluit de enquête