23 februari 2021

Gratis live webinar - Omgaan met veranderend gedrag en emoties bij jonge mensen met dementie --- VOLZET----

Dinsdag 23 februari 2021

>> direct inschrijven

Veranderingen in gedrag en emoties bij dementie op jonge leeftijd kunnen een groot effect hebben op de persoon met dementie én op de personen in de omgeving.

Hoewel er veel overeenkomsten zijn met dementie op oudere leeftijd zien we ook veel verschillen. Op jongere leeftijd is een ander samenspel in factoren die deze veranderingen in gedrag en emoties veroorzaken en ook is er een verschil is in impact die deze veranderingen met zich meebrengt.

Christian Bakker gaat hierop dieper in en bespreekt aangrijpingspunten in het omgaan met deze veranderingen. Als luisteraar kan je via de chatfunctie vragen stellen aan de spreker.

Voor wie?

Dit webinar richt zich tot iedereen die te maken heeft met dementie op jonge leeftijd in Vlaanderen en Nederland: jonge mensen met dementie, hun familie, vrijwilligers en buddy’s, professionals, studenten en docenten in de thuiszorg, ziekenhuizen, residentiële woonvormen,…

Wil je je voorbereiden op dit webinar of achteraf meer lezen over het thema? Lees dan het boek Dementie op jonge leeftijd (Janssens, A. et al., 2020) en meer bepaald hoofdstuk 13 ‘Omgaan met veranderend gedrag en emoties’ dat geschreven werd door Christian Bakker.

Spreker: Dr. Christian Bakker

  • 20 jaar werkervaring met dementie op jonge leeftijd: zorg en begeleiding van gezinnen en professionals én wetenschappelijk onderzoek.
  • gezondheidszorgpsycholoog Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen, Radboud University Medical Center.
  • mede-auteur boek “Dementie op jonge leeftijd” (Janssens, A. et al. (2020))

Datum: dinsdag 23 februari 2021 van 20 u tot 21 u. inloggen kan vanaf 19u40.

Locatie: online (via Zoom)  met je computer, tablet of telefoon.

Registreren

Registreer HIER ten laatste op woensdag 17 februari 2021. Je krijgt dan een ontvangstbevestiging van je inschrijving en enkele dagen vooraf sturen we je een Zoomlink en een wachtwoord via e-mail. Voor een vlotte start: graag een kwartier vooraf inloggen.