5 november 2019

Dialogen rondom Dementie: ''De AU van ouderdom: ouderenmishandeling vaak een ondergeschoven kindje''

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op dinsdag 5 november aanstaande in het academische ziekenhuis van Maastricht heeft als titel “De AU van ouderdom: ouderenmishandeling vaak een ondergeschoven kindje” en vindt plaats van 19.00 - 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Inleider deze avond is Ron Warnier. Hij werkt als verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde en aandachtsvelder Ouderenmishandeling bij het MUMC+

Ouderenmishandeling komt helaas veel voor in alle gelederen van de ouderenzorg, bijvoorbeeld thuis, in het ziekenhuis of in het verpleeghuis.

De meest voorkomende vorm van mishandeling zijn psychische en fysieke mishandeling, maar er zijn nog meer vormen. Vaak komt ouderenmishandeling voort uit overbelaste mantelzorg. Tijdens deze lezing zullen de verschillende vormen van ouderenmishandeling worden besproken.  Daarnaast zal stil worden gestaan bij  de hulpverlening bij ouderenmishandeling. (Zorg) professionals hebben een meldplicht, de meldcode, deze zal ook worden doorlopen.