27 februari 2019

Dialogen rondom Dementie: Cognitie en dementie bij de ziekte van Parkinson: diagnostiek en behandeling.

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op woensdag 27 februari aanstaande in het academisch ziekenhuis Maastricht heeft als titel “Cognitie en dementie bij de ziekte van Parkinson” en vindt plaats van 19.00 - 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Inleiders deze avond zijn Dr. Annelien Duits, klinisch neuropsycholoog en Dr. Albert Leentjens, psychiater. Beiden zijn werkzaam op de geheugenpoli in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+).
Zij zullen spreken over geheugenklachten en cognitieve achteruitgang  bij de ziekte van Parkinson.  Het merendeel van de parkinsonpatiënten ontwikkelt in de loop van de tijd cognitieve klachten die ook kunnen verergeren tot een dementie.  Hoe presenteren die klachten zich? Waarin verschillen ze van bijvoorbeeld klachten bij de ziekte van Alzheimer? Hoe kun je deze klachten vaststellen?  Wat moet er aan verder onderzoek gedaan worden bij deze klachten? En wat zijn de behandelmogelijkheden?  Op al deze vragen zal worden ingegaan.

THEMA : “Cognitie en dementie bij de ziekte van Parkinson”

DATUM: Woensdag 27 februari 2019

TIJD: 19.00 - 20.30 uur, de zaal is open om 18.30 uur.

LOKATIE: Greepzaal, niveau 4 MUMC+.

De toegang is gratis (aanmelden is niet nodig)