Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Dialogen rond Dementie “Samen Beslissen bij dementiediagnostiek”

15 september 2022

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op donderdag 15 september aanstaande in het MUMC heeft als titel Samen Beslissen bij dementiediagnostiek” en vindt plaats van 19.00 - 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig (maar mag wel). 

Inleiders deze avond zijn drs. Iris Linden (phd-kandidaat verbonden aan de School of Mental Health and Neuroscience van de Universiteit Maastricht) en Marieke Perry (huisarts en senior onderzoeker bij het Radboudumc). 

Beslissen om te laten onderzoek of er sprake is van dementie is voor zowel de persoon met (geheugen) klachten, zijn of haar naasten en de huisarts niet makkelijk. In de afwezigheid van een werkzaam medicijn, is het de vraag wat het beste past bij ieder individu. Onderzoek starten in een vroeg stadium bij nog milde klachten zodat er duidelijkheid is en nagedacht kan worden over de toekomst? Of pas in een later stadium om angst en zorgen over de toekomst nog uit te stellen? Promovenda Iris Linden deed onderzoek naar de overwegingen en voorkeuren van mensen met geheugenklachten, hun naasten en huisartsen bij het besluit om te starten dementiediagnostiek en de huidige gang van zaken in de huisartsenpraktijk. Huisarts Marieke Perry zal dit belichten vanuit haar praktijkervaring.

Sluit de enquête