Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Onderzoek

(2014) INLIFE

Waarom dit onderzoek?

De Universiteit van Maastricht en het Alzheimer Centrum Limburg hebben de nieuwe website en app Inlife ontwikkeld. Wilt u mensen om u heen betrekken bij het dagelijks leven en de zorg met elkaar regelen en beter verdelen? De nieuwe app Inlife verbindt iedereen rondom je naaste met dementie.

Wat houdt het Inlife onderzoek in?

Via Inlife regel je samen de zorg voor je naasten met dementie. In een veilige, online omgeving kun je samen met betrokken familieleden, vrienden en buren de zorg makkelijk organiseren en blijf je goed op de hoogte. Inlife is ontwikkeld door de Universiteit van Maastricht en wordt op dit moment getest door mantelzorgers van mensen met dementie. Doe mee met de test en ontdek de voordelen en de mogelijkheden van Inlife.

Alle voordelen op een rijtje:

voorbeeldafbeelding mobiele telefoon met inlife

• Iedereen (dichtbij én veraf) blijft via de app op de hoogte
• Alle informatie over de zorg op één plek, eenvoudig over te dragen
• Stem afspraken en activiteiten met elkaar af via de agenda
• Deel ook positieve momenten met elkaar, b.v. door het delen van foto's
• Je bepaalt zelf wie er meedoet en wie wat kan zien
• Simpel en eenvoudige in gebruik (videohandleiding)
• Je deelname helpt om de dementiezorg te verbeteren
• Na afronding van het onderzoek ontvangt u een waardebon van 20 euro.

Wat is het doel van het onderzoek?

In de testfase van Inlife onderzoeken we de bruikbaarheid en effectiviteit van de Inlife website en app. We zijn nu op zoek naar naasten van mensen met dementie die hieraan willen bijdragen. Van jou als tester wordt gevraagd dat je actief gebruik maakt van de app en dat je onbeperkt mensen uitnodigt uit jouw eigen kringen. Gedurende de testfase vragen de onderzoekers je om enkele vragenlijsten in te vullen via internet, zodat we Inlife in de toekomst nog verder kunnen verbeteren. Je bepaalt zelf wanneer je deze lijsten invult. Na het onderzoek kunt u Inlife gratis blijven gebruiken.

Wie zijn de onderzoekers?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alzheimer Centrum Limburg, Universiteit Maastricht, school for Mental Health and Neuroscience. Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Alieske Dam, tel: 043 - 38 84113, e-mail: alieske.dam@maastrichtuniversity.nl

Hoe doe je mee met Inlife?

Iedereen die mantelzorger is voor een naaste met dementie, in Nederland woont en beschikt over een internetverbinding op pc, laptop, tablet of smartphone kan meedoen. Meld je eerst aan op www.myinlife.nl en krijg gratis toegang tot de website en app met allerlei mogelijkheden.

Ben je nieuwsgierig geworden of ken je mensen die Inlife willen gebruiken?
Ga naar www.myinlife.nl en meld je aan door te klikken op: 'ik doe mee aan Inlife' of neem voor meer informatie contact op met Alieske Dam, tel: 043 - 38 84113, e-mail: alieske.dam@maastrichtuniversity.nl

Download hier de brochure of bekijk het filmpje: vimeo.com/181911613

Sluit de enquête